Välkommen till familjen "O´Lydia".

"Familjen " består förutom  alla valpköpare, av mej - Mi Nilsson (innehavare av kenneln),
Jan - ständig backup och hundpassare samt  vår dotter Felicia. Vi har också katter och hästar.

Jag har hållit på med hundar hela mitt vuxna liv (sen-78).
Min första egna hund var en svart chow-chow tik, -Off-Off. Med henne introducerades jag i brukshundklubben (1978) som kom att bli mitt andra hem i många år. Jag utbildade mej till instruktör-80 sen domare och mentalbeskrivare .
Första briarden var den svarta tiken Mariell de Marque Riffi-Refina född 1980. Hon kom efter mycket om och men att bli rasens första brukschampion och tjänstehund. Fiffi som hon kallades tävlade SM i spår -86 och -87 med sin husse Benke.

Andra briarden hette Gullgårdens Bianca och kom från Norge. Bianca blev Svensk utställnings och lydnadschampion samt godkänd elit spår.

Nästa hund i tur var ingen briard!!! Bianca hade varit mycket sjuk och jag ville, trots alla varningar testa något annat - och så kom Fritte  in i vårt liv , en bearded collie och han blev, som alla varnat mej för- skotträdd. Fritte blev gk i lägre spår 10ggr och i lägre sök 2 ggr dessutom hann han starta på 2 slutprov i räddning. Han bodde sina flesta år hos en kompis efter en handgriplig konflikt med vår dotter. Fritte blev 15 år. Tack Ulla.

1992 kom Rio de Oro Gamine in i mitt liv och det var nu det började på allvar. Med Minne har jag gjort "allt". (läs mer om Minne under våra hundar ). För Gamines tjänstehundspengar registrerade jag kenneln 1994, men först 1998 hade vi vår 1:a kull, - Oppvalparna. 

Nästa hund i familjen var en valp efter en kullsyster till Gamine, Rio de Oro Ruzzin (se våra hundar). Ruzzin födde kennelns 2:a kull,  -Uzz valparna våren-2003, och  sin andra kull, Zmak-valparna i maj 2007, ur denna kullen behöll vi en svart tik- Zally ,eller Zalvia som hon  heter i stamtavlan.  Ruzzin blev 17 år och 3 månader.

2013 fick Zally en kull med 6 valpar,Alla svarta efter franska, schweiziska o svenska  arbetslinjer med mycket bra HD statistik. Vi behöll en tik - Stina som vi hoppas mycket på.

Själv är jag utbildad mätningsingenjör men tyckte det var roligare med hundar och håller på med  det på heltid med min butik o webshop - Jami Hundsport.         
Jag är utbildad instruktör, domare och mentalbeskrivare och tycker efter 35 år med hund att det fortfarande är lika kul med hundar och hundträning.